Förvirringen i Genéve.

I dag inleddes FN-konferensen om rasism i Genéve. Den har dock drabbats av ett antal avhopp från ledande länder såsom USA, Israel, Italien och Kanada. De befarar att konferensen kommer utmynna i en enda lång plädering mot yttrandefriheten, denna vår kära vän. Det är bl.a. ett pakistanskt förslag som vill kriminalisera "varje smädelse av islam" som ligger bakom dessa avhopp. Hela konferensen kan nu mynna ut i en enda hatkampanj mot Israels agerande i Gaza. Irans president Ahmadinejad är tydligen ganska så frispråklig och gillar att slänga sig med tveksamma yttringar kring förintelsen av judar. Lita på att han kommer göra sin stämma hörd på konferensen.

Men det mest intressanta är ändå Kanadas officiella förklaring till varför de inte vill delta: "Vi vill motverka rasism, inte uppmuntra den".

Kanada må tycka vad de vill om konferensens övriga deltagare i synnerhet och FN i allmänhet. Men det måste väl ändå finnas en bättre ursäkt till varför de inte vill komma på denna konferens om rasism än att de "vill motverka rasism"? Jag förstår inte hur de skulle kunna motverka genom att inte delta? Detta är ingen manifestation för rasism, hoppas och tror jag.

Vi får se vad de kommer fram till. Vissa tror på en katastrof. Dagens skänaste formulering stod ändå Per Svensson för när han proklamerade att Ahmedinejad är "en man som vibrerar av vrede när profeten Muhammed kränks av karikatyrtecknare men inte darrar på handen när homosexuella ska hängas". Författat med välvässad penna, vill jag lova.

Källa: Sydsvenskan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0