Kaosuppdatering

Vad som för en vecka sedan var fullt jävla kaos har nu utvecklats till en något bättre tillvaro. Men i takt med den disponibla tidsmängden krymper så bör ju även listan med saker göra det.

Vad som skett är att jag köpt ny kamera, fick den idag. En Nikon D80 med batterigrepp och ett Nikkor 16-85. Alldeles för mycket pengar kostade den men va fan, jag har en fet skatteåterbäring att inkassera snart. Dessutom var jag riktigt trött på mitt gamla 18-55 kitobjektiv som satt på D60'n. Detta kit ska nu alltså säljas av. Så skall även en 28" wide-tv och två cyklar som jag haft stående i ett år men aldrig fått tummen ur för att sälja. Sen börjar det väl förhoppningsvis ramla in lite lönepengar med så småningom!

Azorerna den 18 juni skall bli en m y c k e t skön paus som jag förhoppningsvis kan föreviga med min nya kamera! Det kan vara bra med de två extra millimetrarna vidvinkel med när de stora fiskarna ska fotograferas ombord på ett trångt skeppsdäck :)

Sen en alldeles fenomenal nyhet idag! Någon hade hittat mina nycklar och lämnat in dem till AFB så nu slipper jag dra hemförsäkringen på dem. Tur att det finns vänliga själar! Nu är det bara ett handfat till toaletten som ska fixas med. En deodorantflaska i det gjorde mig 1400 kronor fattigare om jag inte kan hitta och installera ett själv.

Juridiken går sakta framåt men det kommer bli en tuff vecka nästa vecka. Den skall dock spenderas i sommarstugan, separerad från omvärlden. Det blir en tuff uppgift att repetera ett halvårs paragrafglottande inför tentan på söndag den 7:e. Svenskan är i avslutningsfasen. Ett arbete med tillhörande redovisning på fredag plus en ganska omfattande tenta fredagen den 5:e.

Till sist flytten. Om mitt liv är psykologiskt kaos så är mitt rum det fyiska förkroppsligandet av denna kaos. Här ser rent ut sagt för jävligt ut. Men förhoppningsvis ska allt vara nedpackat till lördag då jag och Englund har den stora städdagen. Man önskar att det fanns klarlack som man kunde spreja över hela lägenheten när man flyttade in och sen bara lösa upp den med något medel nu när vi ska flytta ut igen.

Det var ren tur att min dator inte brann upp häromdagen förresten. Jag låg och kollade på film när CPU-fläkten helt plötsligt fick datorn att så gott som hovra ovanför skrivbordet. En handpåläggning resulterade nästan i en skållad hand. Jag vet inte vad det tog åt den men varm var den. Som tur är har den skött sig sen dess. Den får inte lägga av!

Nu är jag förbannat trött och skall sova. "Nya tag i morgon" som skippern på fiskebåten Vandia i Helsingborg alltid avslutar sina fiskerapporter.


Mycket just nu.

Go vänner, ni kommer dessvärre inte kunna läsa så värst mycket här den närmaste tiden då det drar ihop sig till ett avslut i Lund för den här gången och säcken skall knytas ihop. Jag brukar mycket sällan klaga på att jag har för mycket att göra men just nu har det gått inflation i både skolan, mina intressen och allt annat.

Den närmsta tiden har jag en flytt, en 15 hp-juridiktenta, en 7,5 hp-sociolingvistiktenta, nån sittning, nån dejt, ett antal hundra bilder att sortera, en drös feministböcker från biblioteket att plöja, en sociolingvistisk undersökning att genomföra, ett stort antal Essential-mixes att lyssna igenom, fler böcker att läsa, Tv-program att följa, filmer att se, bilder att ta, bilar att köpa, handfat att laga, nycklar att finna osv. Nä, som ni märker kommer jag inte hinna allt innan den 7 juni då sista tentan är. Tenta+tenta+flytt+nycklar är ju prioriterat. Men varför kommer allt det andra intressanta på en gång? Varför har jag inte kommit på det tidigare?

Märkligt.

Jag ligger lågt.

Jag har ju haft en lånesäng under hela året i Lund men av olika anledningar så blev den såld nu. Istället ska jag spendera mina sista veckor på denna tältsäng! Två nätter hittills men de har fungerat bra. Har t.o.m. sovit längre än jag brukar. Får se hur ryggen mår när maj är över. Kanske blir det kiropraktorn nästa.

Jag har försökt skapa lite polaroidkänsla över bilden. Kanske någon gammal nostalgiker som känner igen stilen?


Gammal makt i kvällsljus

Domkyrkan i Lund. Faktiskt ganska ful. Tror den är byggd i gotisk stil.


En mur utan budskap



Jag funderar ibland vad jag vill säga med mina bilder som jag tar. Ganska ofta så letar jag bara fina motiv och eftersom jag tycker naturen är enastående vacker så blir det gärna bilder på djur och växter.

Men för många handlar fotograferandet om så mycket mer. De vill s ä g a något med sina alster. Inte sällan är det stora budskap eller känslor förpackade i subtila paket de vill förmedla. Kärlek, ångest, lycka, kaos eller skönhet kan vara några sådana företeelser.

En nedböjt ansikte representerar nedstämdhet. Ett ansikte riktat mot skyarna kan vara hänförelse om ögonen är öppna men lycka om ögonen är stängda. Lycka speciellt om personen håller ut armarna och kanske snurrar runt, runt, runt. Stängda ögon mot skyn kan även betyda uppgivenhet eller underkastelse inför det oundvikliga. För att skilja en lycklig person från en uppgiven så får man kolla på munnen. Ett förnöjt leende är lycka, en sammanbiten min är uppgivenhet. En öppen mun men stängda ögon hade kunnat vara intensiv sorg. Men då ska det helst regna också. Öron och näsa används enbart för registrering av intryck och inte förmedling av känslor. Att spetsa öronen är förunnat hundar.

Ovanstående bildserie skulle kunna ha en massa djupa innebörder.

Första bilden är en mur med ett buskage i vänsterkanten. Muren är en av mänsklighetens tydligaste signalobjekt. Murar byggs oftast för att stänga ute fiender men resultatet blir alltid ett innestängt folk. Om de som blir innestängda sedan är de så kallade fienderna eller de som skulle försvara sig är oklart och varierar. Inte sällan tyder viljan av att bygga en mur på inskränkhet så sanningen är väl den att båda två blir lika inne- resp. utestängda.

Växtlighet representerar liv och styrka. Tänk på tussilagon som kämpar sig upp genom asfaltens till synes ogenomträngliga hölje. I samma bild har vi alltså två komponenter. Den ena komponenten används för att stänga ute något och den andra komponenten "används" för att bryta igenom barriärer.

På den andra bilden ser ni även mig med ett totalt intetsägande ansiktsuttryck. Eller? Om jag säger att jag är sprudlande glad vid tillfället, tror ni mig då? Eller om jag säger att jag är jätteledsen. Tror ni mig då? Viktigt är dock att muren och växtligheten är sekundärt. När vi ser ett ansikte på bild så dras nästan all uppmärksamhet till det.

Den sista bilden är klotter. En kod på samma mur och med i stort sett samma buskage. Vad tror ni om den?

Till sist så kan jag berätta att det e n d a som faktiskt betyder något på denna bild är koden - 16/5. Allt annat är bara gjort för att jag satt ute och läste tidningen med kameran jämte mig och blev sugen på att ta några bilder. Men hujeda mig vad man kan tolka signaler i allt om man bara vill!





Mat och dess ursprung

Jag tror bilderna tillsammans talar för sig själva. Underbart!


RSS 2.0